Dag 7/8/9
Door: Barry
Blijf op de hoogte en volg Barry
21 Juli 2010 | Thailand, Thoeng
Maandagmiddag om 14.30 uur kwamen we hier en werden we hartelijk ontvangen door Leatitia, een Vlaamse dier hier al enkele jaren samen met haar man, Yui, deze homestay runt. Even later maakten we kennis met André en Suzan uit Nijverdal. Zij zijn hier samen met hun kinderen, Marrel(15), Manon(12) en Jasper(9). Leuk voor Emma en Thijs. Thijs en Jasper zaten na een uurtje al samen met hun nintendo ds te spelen. ’s-Avonds met z’n allen aan een grote tafel gegeten.
Dinsdag zijn we met z’n allen op pad gegaan. Om 9.00 uur werden we opgehaald door een songthaew, dat is een pick up wagen met in de laadbak aan de zijkanten 2 banken en een overkapping. Eerst bezochten we een schooltje. Hartstikke leuk om te zien. Op deze school, kleuterschool en basisschool ineen, zitten 45 kinderen uit dorpen uit de omgeving. In ieder lokaal een kijkje genomen. Zag er best goed uit. Je verwacht daar niet een compleet ingericht muziek- en computerlokaal. De allerkleinsten slapen ’s-middags daar ook een uurtje. Khirin(6) en Mali(3) de kinderen van Yui en Leatitia worden 6 dagen in de week om 7.15 opgehaald door een busje en om 16.30 weer thuis gebracht. En moeten dan beiden(!) eerst nog een uurtje huiswerk maken.
Na het schoolbezoek reden we naar de Pui Chi Fah berg, op de grens van Thailand en Laos. Een ritje van 30 kilometer door een schitterend tropisch berglandschap. Daar aangekomen, stapten we uit de songthaew om het laatste stuk naar boven te lopen. Dat viel even vies tegen. Door de hoogte, bijna 1600 meter, en de hitte was dat een zware klim. De tocht naar boven was nog zo’n 800 meter maar Manon hield het na 200 meter voor gezien. Eenmaal op 1628 meter was er weinig te zien doordat we middenin een wolk stonden. Bij helder weer heb je dan een mooi uitzicht over de Mekong rivier, nu kon je 100 meter ver kijken. De afdaling ging een stuk makkelijker. Allemaal weer terug in de songthaew om naar de waterval Phu Sang in het gelijknamige nationaal park te gaan. Door de rijstijl van de chauffeur, de vele bochten en het slechte wegdek, de hitte en de uitlaatgassen van de auto was dat geen pretje. Maar we hebben het overleefd en eerst gegeten aan de voet van de waterval. Na de lunch een wandeling naar boven, op zoek naar de bron van de waterval. Dat water komt daar uit de grond omhoog borrelen en heeft een temperatuur van 40 graden. Gewoon warm water dus. Daarna lekker gezwommen in het riviertje waar de waterval in neer kletterd, en natuurlijk nog even naar boven geklommen om onder het warme water te staan wat van een hoogte van 20 meter naar beneden valt. Aan het eind van de middag gelukkig via normale wegen terug naar huis. ’s-Avonds met z’n allen naar een garnalenkwekerij waar we heerlijke garnalen en vis hebben gegeten.
Voor vandaag, stond er eigenlijk niets op het progamma. Maar natuurlijk zijn we er toch op uitgetrokken. Met z’n allen naar de weekmarkt in Thoeng. Daar heeft Emma even inkopen gedaan. Een jurkje, een blouse, een broek en het nodige ondergoed voor 600 Bath (€15,-). Straks nog een wandeling hier door het dorp en de rijstvelden, als het tenminste een beetje afgekoeld is. Het is hier een graad of 35 en ’s-Avonds laat nog steeds 30. Pas ’s-Morgens vroeg is het met een graad of 25 eventjes lekker, totdat de zon doorkomt. Benieuwd of ik dit stukje vandaag nog plaatsen, voor de 3e keer valt vandaag de stroom uit.
Het staat et dus op. Voor het eten nog een wandeling door het dorp gemaakt. Iedereen kent Yui, de gids, hier en overal werden we hartelijk ontvangen. Yui weet over iedere boom of struik wel iets te vertellen, liet zijn geboortehuis zien, daar waar hij normaal zijn haan laat vechten en nog even bij het sportveld gekeken waar de plaatselijke jeugd aan het voetballen was.
Morgen staat er een trekking met Yui op het progamma. Vrijdagmorgen vertrekken we naar Chiang Mai, dan komt het volgende verslag daar vandaan.
Sawatdee, Barry
Ps; ook nu moeten jullie het met maar een paar foto's doen. Drie foto's uploaden neemt al bijna 1 uur in beslag. Sorry
21 Juli 2010 - 20:02
Henbert:
Leuk om weer wat vaan jullie te zien. Het is natuurlijk fantastisch dat je op die manier met Yui en Leatitia de binnenlanden kunt ontdekken. Pluim voor de organisatie van Barry voor deze reis. Groetjes van HENBERT en tot tiks. -
21 Juli 2010 - 21:02
Jo Wezenberg:
hallo leuk dat jullie ook een nederlands gezin hebben ontmoet hier is het ook al enkele dagenzeer warm 28-30
graden morgen gelukkig iets
minder.wij kunnen er niet zo goed tegen.groetjes en voor ieder een dikke zoen. -
22 Juli 2010 - 05:01
Berry Pullen:
He Barry,
Krijg zo zin om ook die kant op te gaan. wat een avontuur. Heel veel plezier daar met je familie.
Groet,
Berry -
23 Juli 2010 - 06:50
Diana:
Goed hoor dat jullie het zo naar jullie zin hebben daar. Jaloersmakend mooie dingen te zien daar. Wij doen het voorlopig met de foto's en planten volgende week onze kinderen weer lekker op de franse camping. Geniet van deze bijzonder mooie reis!
Groeten uit Best