Dag 8
Door: Barry
Blijf op de hoogte en volg Barry
04 Augustus 2024 | Thailand, Sukhothai
Vandaag staat een bezoek aan het historisch pak in Sukhothai op het programma. Dat ligt niet in de stad zelf maar zo'n 13 km buiten de stad in "Old Sukhothai". Het resort biedt een gratis transfer aan naar het park dus daar maakten we graag gebruik van. Achterin een songthaew werden we naar het park gereden. Dat park is echter behoorlijk groot en ook buiten het park zijn diverse ruïnes te bezichtigen. Dat wordt door veruit de meeste mensen dan ook per fiets gedaan. Er zijn bij de ingang diverse fietsverhuurbedrijfjes te vinden en in de omgeving is een speciale fietsroute uitgezet. Maar met Manon op krukken is dat niet zo'n goed plan. Maar ook daar was een oplossing voor. We huurden een golfkarretje met chauffeur (300THB per uur) en bezochten zo in 2 uur alle highlights in het park. In het park werden we nog door 4 Thaise studenten geïnterviewd voor een schoolopdracht. Hoe heet je? Waar kom je vandaan? Wat is je favoriete plaats in Thailand? Wat vind je het lekkerste Thaise eten? En dat was het dan wel. Geen idee voor welk vak het was.... De chauffeur zette ons buiten het park bij een restaurantje af voor de lunch en daarna ging Manon met een taxi terug naar het resort terwijl Barry een fiets huurde en de omgeving ging verkennen. Net op tijd voor een enorme regenbui was hij terug, op hetzelfde moment lag Manon 13km verder nog heerlijk in het zwembad en was er geen wolkje aan de hemel te zien. Barry nam ook de taxi terug naar Sukhothai en heeft de stad verder verkend. Gisteravond hadden we op de terugweg een gezellig uitziende "tent" gezien en daar reed Barry nu weer langs dus even aan de taxichauffeur naar de naam gevraagd. Het bleek om โอเคหมูกระทะ te gaan, een bbq restaurant. Daar zijn we dus naar toe gegaan. Voor 249THB p.p. onbeperkt eten en drinken en een hotpot op tafel om je eigen vlees en groente klaar te maken. Daar hebben we ruim 2 uur gezeten en heerlijk gegeten. Toen toch een klein probleem, na 21.00 uur rijden er geen taxi's meer in Sukhothai..... Er zat niets anders op dan met volle maag die 1,5 km terug naar ons resort te lopen.
Groeten uit Sukhothai,
Barry en Manon