Dag 12 en 13
Door: Barry
Blijf op de hoogte en volg Barry
01 Januari 2026 | Thailand, Hua Hin
Gelukkig nieuwjaar! Maar eerst nog even terug naar gisteren, oudejaarsdag. In de ochtend zijn we eerst naar Market Village, een gigantisch overdekt winkelcentrum, geweest. In de kelder zit een grote Lotus's supermarkt en daar hebben we voor de komende paar dagen alvast het nodige ingeslagen.Eenmaal terug bij de auto wachtte ons een nare verrassing. Links voor zat er behoorlijke schade, veroorzaakt door een andere auto. Dader moet de grote zwarte SUV geweest zijn die naast stond geparkeerd, gezien de vegen zwarte lak. Kras 33 en deuk 34 kunnen er ook nog wel bij... Benieuwd hoe dat bij het inleveren gaat... 's-Avonds staat er om 22.00 uur een grote vuurwerkshow op het strand bij het Intercontinental hotel gepland en daar willen wij eigenlijk wel naar toe. Probleem is alleen dat er in die directe omgeving geen parkeerplaats te vinden is. En als die er al is dan is er zeker geen plaats. Wij dachten slim te zijn door de auto 's-middags al ergens in die omgeving te parkeren en dan in de avond met een taxi naar het feest te gaan en weer met onze eigen auto terug. Mooi plan... dachten we... Ik (Barry) bracht de auto weg en deed over een stukje van nog geen 6 km ruim een uur... Heel Hua Hin stond muurvast. Aangekomen bij de vispier kon ik daar wel direct de auto kwijt. Maar toen ik nog eens goed keek had ik al wel mijn twijfels over deze locatie. Ons eigen resort ligt dichter bij de vuurwerkshow dan deze plaats... Toen ik ook nog eens geen taxi kon vinden die mij terug kon brengen was ik er wel klaar mee, hoe krijgen we dan vanavond een taxi? Ik besloot om met de auto weer terug te gaan en vanuit ons resort 's-avonds naar het strand te gaan om vanaf daar te kijken. De rest van de middag aan de rand van het zwembad doorgebracht en al vroeg op de Cicada markt gegeten. Omstreeks 20.30 uur gingen we naar het strand en we waren niet de enige... Stoeltjes werden uitgeklapt, handdoeken uitgevouwen, koelboxen geopend, vuurwerk verkocht en afgestoken en er gingen al tientallen wensballonnen de lucht in. Het werd ook steeds drukker, Manon en ik keken onze ogen uit. Om 22.00 was het echt zeer druk en begon een paar honderd meter verder de show. We keken echter van opzij en het zag er mooi uit maar we zaten te ver weg om ook het geluid, knallen en muziek, te kunnen horen. Om 22.30 uur liepen we weer terug naar ons resort en telden de laatste minuten van het jaar af op onze veranda. Top 2000 aan om met het nieuws van 18.00 uur te toasten op het nieuwe jaar. Dat ging echter niet lukken want op de naastgelegen Cicada markt speelde een band met een flink volume alle top 2000 soul en dance classics live. Om middernacht onze Deense buren een happy new year gewenst en nog even met het thuisfront gebeld. Er werd hier en daar nog wat vuurwerk afgestoken maar niet veel later lagen wij op bed.
Vandaag (nieuwjaarsdag) hadden we in Cha-am afgesproken met Paul en Bussaya. Zij wonen daar we kennen ze nog als ons gidsenechtpaar van onze reis in de zomer van 2023. We gingen toen 4 dagen met hen mee naar de omgeving van Pattaya en Paul had toen ook het schoolbezoek in Cha-am geregeld. Na een hartelijke ontvangst bij hen thuis zijn we later nog wezen lunchen in restaurantje bij het strand. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten was het 15.00 uur en gingen we terug naar ons resort. Cha-am ligt net ten noorden van Hua Hin maar is toch bijna een uur rijden ( en weer terug) Nog even in het zwembad gesprongen en toen was het weer tijd om te gaan eten. Op de tamarinde markt was het echter zo druk dat we geen plaats meer konden vinden. Uitgeweken naar de naastgelegen Cicada markt, daar was het ook erg druk, maar die markt is groter en daar waren nog wel een paar plaatsen vrij. Terug in het resort nog een spelletje gedaan en plannen voor morgen gemaakt.
Groetjes uit Hua Hin,
Barry en Manon