Dag 14
Door: Barry
Blijf op de hoogte en volg Barry
02 Januari 2026 | Thailand, Hua Hin
We zijn al veel vaker in Hua Hin geweest en dat heeft ook zo zijn redenen. Er is hier in de omgeving zoveel te zien en te doen dat je ook wel 6 weken hier kan verblijven zonder een dag hetzelfde te doen. Thuis had ik nog 2 dagtochten gepland, morgen wil Manon een laatste relaxdag voor de reis naar huis dus moesten we kiezen. De keuze viel op Sam Roi Yot NP. Dat is een klein nationaal park, ongeveer een uurtje rijden ten zuiden van Hua Hin. Vrij vertaald betekent Sam Roi Yot iets van driehonderd pieken. Dat klopt ook wel, tientallen, nee honderden kalksteenrotsen rijzen soms loodrecht omhoog. Een prachtig gebied met vele viewpoints, grotten en prachtige stranden. Maar daar kwamen wij niet voor. In het nationaal park ligt ook een groot moerasachtig gebied waar vele vogels leven. Het Bueng Bua meer was onze bestemming voor vandaag en daar hebben we een prachtige boottocht gemaakt. Manon had haar fototoestel (met juiste lens!) meegenom, en heeft vele prachtige foto's gemaakt. Tijdens het boottochtje kwamen we ook voorbij een boardwalk, de bootsman vroeg nog of we daar een wandeling wilden maken. Hij hoefde voor ons daar niet te stoppen want dan hadden we maar even de tijd en de bedoeling was dat we daar zelf naarot zouden rijden na het boottochtje. Na ruim een uur varen, waren we weer bij het beginpunt. We stapten de auto in en zochten in de navigatie naar die boardwalk. Dat bleek dus een rit van ruim 40 km te zijn om daar te komen... Er lagen een paar bergen in de weg... Eenmaal daar aangekomen hebben we daar nog een tijdje gewandeld en weer genoten van het prachtige uitzicht. Via een alternatieve toeristische route weer terug naar ons resort. Uiteraard nog even gezwommen en op tijd naar de tamarinde markt gegaan om verzekerd te zijn van een plaats. Wederom hebben we heerlijk gegeten. Terug in het resort begon ik aan dit verslag toen Manon vroeg of ik de mail van KLM ook had gehad. Ik had inderdaad iets voorbij zien komen maar geen aandacht aan besteed want dat zou de mail zijn waarin stond dat we reeds konden inchecken. Nog even niet aan denken, nog een dag genieten en dat inchecken kan ook op de luchthaven. Maar Manon drong aan om toch maar even de mail te openen en vroeg of het geen grap of spam was. Onze terugvlucht bleek namelijk geannuleerd... Hoe kan dat? De uitleg stond in dezelfde mail, wegens een technisch mankement kon het toestel wat gepland was om naar Bangkok te vliegen, de vlucht niet uitvoeren en een snelle reparatie bleek niet mogelijk. Vrijwel tegelijkertijd met het lezen van die mail kwam er ook al een oplossing. Wij waren omgeboekt naar de vlucht op dinsdagochtend, vertrek 9.15 uur, aankomst om 15.45 uur in Amsterdam. Wat nu? Andere oplossingen waren dindsdag later vliegen, via een tussenstop in Parijs of pas op woensdag of donderdag vertrekken. De aangeboden oplossing voor dinsdagochtend maar geaccepteerd, de schadevergoeding maken we wel in orde bij terugkomst als we de balans hebben opgemaakt. Een nacht hier extra blijven kon gelukkig, onze transfer van zondag 5.00 uur verzet naar maandag 12.00 uur en ook direct maar een hotel in Bangkok voor maandagavond geboekt. Midden in de nacht hier vertrekken lijkt ons geen goed plan. Vervolgens de werkgevers ook direct geïnformeerd en die deden gelukkig niet moeilijk. Overmacht, daar valt niet veel aan te doen. Maak je niet druk, geniet van die paar extra dagen en we zien je woensdag wel weer.
Groeten uit Hua Hin,
Barry en Manon